Sylwester 2019/2020

Menu

Przystawka
Starter

Tatar ze śledzia ze szczypiorkiem, czerwoną cebulką i suszonymi pomidorami
Herring tartare with chive, red onion and dried tomatoes

Zupa
Soup

Krem z pieczonego buraka ze śmietaną i świeżym tymiankiem
Roasted beetroot soup with cream and fresh thyme

Danie główne
Main Course

Comber jagnięcy z konfiturą porzeczkowo-wiśniową, kasza pęczak, mix sałat z sosem vinegrette i pomidorkami koktajlowymi
Lamb saddle with cherry-currant jam, pearl barley, salad mix with vinaigrette sauce and cocktail tomatoes

Deser
Dessert

Tort śmietankowy z chrupiącą belgijską czekoladą
Cream cake with crispy Belgian chocolate

Danie noworoczne
New Years Dish

Pieczona pierś indyka w sosie grzybowym, puree ziemniaczane z natką pietruszki i czosnkiem, surówka z czerwonej kapusty
Roasted turkey breast with mushroom sauce, puree with parsley and garlic, red cabbage salad

 

Menu wegetariańskie
Vegetarian Menu

Przystawka
Starter

Sałatka na liściach szpinaku i botwinki z truskawkami, fetą i prażonymi orzeszkami
Beet leaves and spinach salad with strawberries, feta cheese and roasted nuts

Danie główne
Main Course

Gołąbki z kaszą jaglaną z warzywami grillowanymi i sosem z pieczonej papryki
Millet stuffed cabbage with grilled vegetables and roasted pepper sauce

Danie noworoczne
New Years Dish

Grillowany camembert z konfiturą porzeczkowo-wiśniową, mix sałat, grzanka
Grilled camembert with cherry-currant jam, salad mix, toast

 

Napoje
Drinks

0,5l Wódki lub 0,75l Wina na parę
/ 0,5l vodka or 0,75l wine a couple

1l Napoju bezalkoholowego na parę
/ 1l soft drink a couple

0,5l C.K. Jasne na osobę
/ 0,5l Light Beer per person

Lampka wina musującego o północy
/ Glass of sparkling wine at midnight

 

Koszt: 260zł/os. (per person)

Miejsca siedzące w Clubie i Pubie
Seating in Club and Pub area

Koszt: 290zł/os. (per person)

Miejsca siedzące w Restauracji
Seating in Restaurant area