Restauracja CK Browar słynie z warzonych na miejscu piw, opartych o starodawne receptury. Do piwa jednak potrzebna będzie smaczna przekąska. I z tym nie ma problemu! Nasza restauracja w Krakowie to odpowiednie miejsce, aby napić się piwa i spróbować lokalnych przysmaków.
Piwo z tradycjami
Piwo własnej produkcji to chluba CK Browar. Nasza restauracja łączy się z pubem, gdzie można przyjemnie spędzić wieczór. Do wyboru są piwa jasne i ciemne, a także piwo pszeniczne i miodowe. Co sezon warzony jest też inny, specjalny na tę porę roku rodzaj piwa. O nie, trzeba pytać na bieżąco. Jeśli nie wiemy jakie piwo nam będzie najbardziej smakować, bez problemu można zapytać obsługę o możliwość degustacji. Jednak piwo smakuje najlepiej z dobrymi przekąskami.
Smaczne kąski do piwa
Do piwa warzonego na starodawnych receptura obowiązkowo warto wybrać tradycyjne przysmaki. Są to między innymi chleb z domowym smalcem, który podajemy z ogórkiem kiszonym, albo z pastą liptauer i ogórkiem konserwowym. Oprócz przekąsek na zimno można w naszej krakowskiej restauracji zamówić kąski na ciepło. Smakowita biała kiełbasa, czy mniej tradycyjnie pikantne skrzydełka to najchętniej zamawiane dodatki.
Nie można jednak zapomnieć, że restauracja CK Browar słynie z kuchni galicyjskiej. Warto spróbować choćby golonki pieczonej w piwie, która będzie idealnie komponować się ze smakiem popijanego z kufla trunku. Osoby, które nie jadają mięsa, także będą miały co przekąsić. Frytki belgijskie czy Koszyk piwny CK, to równie smaczna propozycja do zjedzenia przy piwie.