Piwo warzone na miejscu – która restauracja w Krakowie takie oferuje?

Większość restauracji oferuje piwo butelkowane pochodzące od największych koncernów branży piwowarskiej. Choć o gustach się nie dyskutuje, warto powiedzieć, że piwo warzone w tradycyjny sposób, w o wiele mniejszej ilości może być smaczniejsze. Przede wszystkim dlatego, że produkowane jest w ograniczonej ilości, często nawet jest to produkcja sezonowa. Ponadto piwa warzone dla konkretnego pubu czy restauracji zawsze ma indywidualny smak. W Krakowie takie właśnie piwo znaleźć można w CK Browar. Nasza restauracja Kraków oferuje nie tylko smaczne posiłki, ale też piwo prosto z mini browaru.

Piwo na bazie dawnej receptury

W CK Browar piwo warzone jest na podstawie bardzo starej i unikatowej austro-węgierskiej receptury. Jako jedyny lokal w Krakowie zapewniamy gościom możliwość wypicia tego typu piwa. Jednakże nie jest to tylko jeden rodzaj. W ofercie można znaleźć cztery rodzaje piwa sprzedawanego przez cały rok. Są to CK Jasne, CK Ingwer, CK Dunkel i CK Weizen. Z kolei jako piwa sezonowe dostępne są CK Marzen i CK Miodowe. Wszystkie piwa produkowane są na miejscu, a zatem można spodziewać się świeżego kufla piwa.

Restauracja w Krakowie, która podaje wszystkie smaki

CK Browar to jedyna restauracja w Krakowie, która w jednym lokalu mieści nie tylko pub i mini browar, ale też restaurację czy klub. Łącznie może pomieścić nawet 500 osób, a do tego można wynająć osobne sale, jeśli chcemy urządzić tu przyjęcie ze znajomymi. Do bardzo dobrego piwa podawane są różne przekąski. W menu królują pozycje z kuchni austro-węgierskiej, ale nie brakuje też typowo polskich smakołyków.