Pieczony prosiak – smaczna atrakcja dla gości

Zapraszając gości na posiłek do restauracji w Krakowie zawsze chcemy wybrać wyjątkowe miejsce z atrakcyjnym menu. W restauracji CK Browar oferujemy możliwość zamówienia między innymi pieczonego prosiaka! Jest to z pewnością jedna z najlepszych atrakcji dla gości. Jeśli wśród osób zaproszonych na taką kameralną imprezę znajdą się osoby, które nie jedzą mięsa, to ich głód zaspokoimy daniami bezmięsnymi!

Zarezerwuj stół z wyprzedzeniem

Organizując imprezę kameralną można w naszej restauracji zarezerwować ulubiony stolik lub wynająć całą salę. Dostępne są dwie: Rycerska i Myśliwska. Rezerwację na stoliki w CK Browar przyjmujemy z wyprzedzeniem, także rezerwacja sal potrzebna jest wcześniej, aby mieć gwarancję, że sala będzie do dyspozycji. Warto też wiedzieć, że pieczony prosiak zamawiany jest na życzenie, a zatem jeśli chcemy mieć taką kulinarną atrakcję na swojej imprezie również trzeba go zamówić wcześniej. Oprócz pieczonego prosiaka można zamawiać też indyka z pieca czy gotowaną szynkę z kością.

Dla kogo pieczony prosiak?

Przede wszystkim trzeba wiedzieć, że prosiak będzie odpowiedni dla 15-20 osób. Podawany jest z ziemniakami w koszulkach, zasmażaną kapustą i ogórkami kiszonymi. Dlatego nadaje się na większą imprezę. Na mniejsze przyjęcia bardziej odpowiedni może być indyk z pieca, którym naje się aż 10 osób i też podawany jest z dodatkami. Również pieczona szynka z kością będzie odpowiednia dla mniejszego grona osób. Oczywiście na bieżąco podczas imprezy można też zamawiać dania dostępne na stałe w menu.