Golonka z piwną skórką prawdziwy rarytas

Kraków to miasto z wieloma tradycjami. Jedną z nich jest kuchnia. Restauracja w Krakowie musi mieć klasyczną kuchnię w swoim menu. Nasza restauracja CK Browar pod tym kątem Państwa nie zawiedzie. Oferujemy wiele różnych dań i przekąsek, które uchodzą za tradycyjne, serwujemy też specjały kuchni galicyjskiej. Jednak idziemy też z duchem czasu i mamy w menu ofertę dla wegetarian czy osób cierpiących na alergie pokarmowe. Każda osoba znajdzie coś smacznego do zjedzenia. A do tego mamy własny mini browar.

Golonka z piwem – prawdziwy hit każdego stołu

W CK Browar można wypić warzone na miejscu, lokalne piwo. Oferujemy zarówno ciemne jak i jasne, pszeniczne i miodowe piwa. Sezonowo warzymy też dodatkowe odmiany piwa, o które warto zapytać na miejscu. Warzone w mini browarze i niepasteryzowane piwo zasmakuje każdemu. Do piwa czy też innego alkoholu bardzo dobrze smakować będzie golonka z piwną skórką, podawana z chrzanem, musztardą, ogórkiem kiszonym i pieczywem. Oczywiście można też zamówić inne rarytasy z menu jak półmisek myśliwski czy płyta CK.

Galicyjska kuchnia w CK Browar

Nasza restauracja CK Browar oferuje bardzo dużo potraw kuchni galicyjskiej. Serwujemy różnego rodzaju mięsa, w tym dziczyznę, cielęcinę czy wołowinę, które były podstawą staropolskiej kuchni. Wszystkie dania w restauracji w Krakowie przygotowywane są starannie przez kucharzy. A samo menu jest tak ułożone, aby każda potrwa była smakowita. Ponadto oferujemy duży wybór dań bezmięsnych czy specjalnie przygotowane menu dla alergików, dostępne w restauracji.