Smakowite nowości w CK Browar

Restauracja CK Browar już od 1996 roku funkcjonuje w samym sercu Krakowa. Naszą specjalnością jest kuchnia galicyjska oraz polska, w trakcie przygotowywania naszych potraw czerpiemy z tradycyjnych, lokalnych receptur. Nasi stali klienci mogą jednak liczyć na nowości, które pojawiają się w naszej karcie co jakiś czas. Jakie smakowite dania przygotowali obecnie nasi utalentowani kucharze?

Dla miłośników wołowiny

Mięso wołowe cieszy się coraz większą popularnością wśród polskich konsumentów, dlatego nie mogło go zabraknąć również w karcie CK Browar. Klienci odwiedzający naszą restaurację w Krakowie, mogą teraz skosztować wyśmienitej pieczeni wołowej z ligawy, długo duszonej pod chrzanowym sosem. Danie serwowane jest z wyśmienitymi kluskami śląskimi oraz sałatką z buraczków. Miłośnicy wołowiny mogą też skosztować w CK Browar stek z polędwicy z masłem czosnkowym, dostępny w wersji krwistej, pół krwistej oraz wysmażonej.

Pozostałe nowości

Delikatna cielęcina to doskonała opcja dla osób, które preferują kruchą wersję mięsa wołowego. W naszej karcie pojawiły się wyśmienite fileciki cielęce, duszone w białym winie, podawane z serem górskim oraz żurawiną. Również miłośnicy drobiu będą zadowoleni z naszej nowej, odświeżonej karty. Przedstawiamy grillowaną pierś z kurczaka w dwóch, ciekawych odsłonach. Mięso dostępne jest w wersji z sosem śmietanowym z suszonymi pomidorami, lub też z serem górskim oraz plastrami świeżego pomidora. Do dań można