Pomimo tego, że Polacy coraz chętniej eksperymentują w kuchni, to nadal stołując się w restauracji, chętnie wybierają dania typowe dla Polski. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom takich gości, CK Browar już od lat specjalizuje się w najlepszych okazach rodzimej kuchni. Z tego powodu chętnie odwiedzają tę restaurację nie tylko mieszkańcy Krakowa, ale również turyści z kraju oraz z zagranicy.

Sztandarowe potrawy

Dania typowe dla naszego kraju są dość czasochłonne w przygotowaniu, dlatego nic dziwnego, że tak dużą popularnością cieszy się polska kuchnia. Kraków na swym terenie gości wiele restauracji specjalizujących się w rodzimych daniach, jednak CK Browar znajduje się z pewnością w ścisłej czołówce. Przede wszystkim można tam wypróbować aż trzech różnych rodzajów pierogów, ręcznie lepionych. Dostępne są one z farszem mięsnym, ruskim, a także na słodko. Z przystawek polecają się smakowite zupy, każdego dnia, nie tylko w niedzielę, można zamówić w Browarze tradycyjny rosół z makaronem, dostępny jest również smakowity żurek oraz barszcz czerwony pod dwiema postaciami. Prawdziwą ucztę dla podniebienia stanowią jednak główne dania mięsne. Golonka serwowana w restauracji na długo pozostanie w naszej pamięci, fani dziczyzny mogą z kolei spróbować mieszanki mięs zwierząt leśnych, serwowanej z plackami ziemniaczanymi i blanszowanymi warzywami. Również osoby niespożywające mięsa są mile widziane w CK Browar. Oprócz wyżej wspomnianych pierogów ruskich mogą zamówić grillowane sery formie przekąski, kanapkę wegetariańską lub sałatkę śródziemnomorską.