Najlepsze dania na mały głód

CK Browar to restauracja w Krakowie, która znana jest z wyśmienitych potraw, nienawiązujących do tradycji kulinarnej regionu. W karcie można znaleźć smakowite dania mięsne, serwowane z ziemniaczkami czy kaszą. Jednak nie zawsze mamy ochotę na duże obżarstwo, niekiedy aby się najeść wystarczy zjeść niewielką, acz smakowita przekąskę. Na szczęście sporo tego typu dań można również znaleźć w menu lokalu.

Przekąski, nie tylko do piwa

Największą dumą restauracji są warzone na miejscu piwa, zatem nic dziwnego, że w karcie dań dostępnych jest wiele przekąsek, idealnych do tego wybornego trunku. Na szczególną uwagę zasługuje pasta liptauer, tradycyjny, austriacki wyrób z sera owczego, serwowany ze świeżym chlebem i ogórkami kiszonymi. Fani klasyki mogą spróbować swojskiej, białej kiełbasy z pajdą chleba, smażoną cebulką i musztardą. Miłośnicy drobiu mogą zamówić pikantne skrzydełka z kurczaka w chrupiącej panierce, lub paski z kurczaka podawane z różnorodnymi sosami. W karcie dostępne są też chleby zapiekane, które można wziąć również na wynos. Można wybrać wersję z jajecznicą i skwarkami, z kaszanką i chrzanem lub z boczkiem i serem. Goście rozsmakowani w surowym mięsie chętnie sięgają natomiast po tatar z befsztyka lub carpaccio w wersji z polędwicy lub łososia. W karcie CK Browar nie zabrakło również smakowitych zup, idealnych na mniejszy głód. Do dyspozycji gości oddano tradycyjny rosół z makaronem, krem grzybowy z domowymi łazankami, żurek po staropolsku z jajkiem i kiełbasą, a także krem cebulowy serwowany z grzankami.

Najlepsze dania na mały głód

CK Browar to restauracja w Krakowie, która znana jest z wyśmienitych potraw, nienawiązujących do tradycji kulinarnej regionu. W karcie można znaleźć smakowite dania mięsne, serwowane z ziemniaczkami czy kaszą. Jednak nie zawsze mamy ochotę na duże obżarstwo, niekiedy aby się najeść wystarczy zjeść niewielką, acz smakowita przekąskę. Na szczęście sporo tego typu dań można również znaleźć w menu lokalu.

Przekąski, nie tylko do piwa

Największą dumą restauracji są warzone na miejscu piwa, zatem nic dziwnego, że w karcie dań dostępnych jest wiele przekąsek, idealnych do tego wybornego trunku. Na szczególną uwagę zasługuje pasta liptauer, tradycyjny, austriacki wyrób z sera owczego, serwowany ze świeżym chlebem i ogórkami kiszonymi. Fani klasyki mogą spróbować swojskiej, białej kiełbasy z pajdą chleba, smażoną cebulką i musztardą. Miłośnicy drobiu mogą zamówić pikantne skrzydełka z kurczaka w chrupiącej panierce, lub paski z kurczaka podawane z różnorodnymi sosami. W karcie dostępne są też chleby zapiekane, które można wziąć również na wynos. Można wybrać wersję z jajecznicą i skwarkami, z kaszanką i chrzanem lub z boczkiem i serem. Goście rozsmakowani w surowym mięsie chętnie sięgają natomiast po tatar z befsztyka lub carpaccio w wersji z polędwicy lub łososia. W karcie CK Browar nie zabrakło również smakowitych zup, idealnych na mniejszy głód. Do dyspozycji gości oddano tradycyjny rosół z makaronem, krem grzybowy z domowymi łazankami, żurek po staropolsku z jajkiem i kiełbasą, a także krem cebulowy serwowany z grzankami.






 

O nas | Obiady i Lunche | Lokalne Piwo | Organizacja Przyjęć i Bankietów | Pub Kraków | Restauracja Kraków | Menu Polska Kuchnia | Kontakt

projektowanie stron www - EVOS
all rights reserved