Kraków pod znakiem dziczyzny i lokalnego piwa

Kraków pod znakiem dziczyzny i lokalnego piwa

Kraków to jedno z najpiękniejszych polskich miast. Zachwyca piękną architekturą, urzeka niezwykłą atmosferą i zaskakuje gościnnością. Wartym odwiedzenia miejscem, z wielu powodów zasługującym na miano kultowego, jest CK Browar. Co wyróżnia ten lokal na tle setek innych?

Lokalne piwo i polskie jedzenie – w najbardziej zaskakującym lokalu w Krakowie

CK Browar to jeden z najciekawszych punktów na kulinarnej mapie Krakowa. Serwowane tu dania tradycyjnej kuchni polskiej zdobywają podniebienie niejednego miłośnika polskiego jedzenia i doskonałego piwa. CK Browar jest bowiem miejscem, gdzie zakosztować można doskonałego, niepasteryzowanego piwa produkowanego na miejscu według oryginalnej, austriacko – węgierskiej receptury.

Jednym ze sztandarowych dań serwowanych w tym krakowskim pubie jest półmisek myśliwego. Danie skomponowane z trzech najlepszych gatunków dziczyzny: szynki z dzika, polędwicy z sarny i piersi kaczki, zaakcentowane wykwintnymi sosami to niepowtarzalna kompozycja smaku i aromatu. Niepowtarzalny smak dziczyzny, wciąż jeszcze selektywny dostęp do tego typu mięsa i jego doskonałe właściwości zdrowotne zachęcają do rozsmakowania się w tym wyjątkowy mięsie. Dania z dziczyzny to jeden z symboli polskiej kuchni, a serwowane w niepowtarzalnych wnętrzach krakowskiej restauracji CK Browar nabierają nowego wymiaru. Sale Myśliwska i Rycerska to niezwykle klimatyczne otoczenie, zachwycające ręcznie rzeźbionymi stołami i drewnianymi płaskorzeźbami. To idealna miejsce na organizację bankietów, zamkniętych spotkań i służbowych obiadów.

Lokalne piwa, lunch lub tanie obiady – Kraków zaprasza do CK Browar

CK Browar to uniwersalne miejsce spotkań, gdzie można dobrze zjeść, obejrzeć transmisję imprez sportowych, potańczyć i – przede wszystkim – skosztować unikatowych gatunków piwa:

– C.K. Jasne to lekkie piwo warzone z wyszukanych jasnych słodów jęczmiennych
– C.K. Dunkel to piwo mocne o słodkim posmaku
– C.K. Weizen to piwo górnej fermentacji na bazie słodu pszenicznego o charakterystycznym smaku
– C.K. Ingwer to oryginalne piwo o naturalnej klarowności oraz oryginalnym aromacie imbiru.

Charakterystyczne dla CK Browar w Krakowie dobre piwo podawane w rurach stawianych na stole i możliwość naocznej obserwacji warzenia piwa to cechy charakterystyczne tej restauracji, pubu i minibrowaru zlokalizowanego w sąsiedztwie Rynku Głównego.