Konsolacja w CK Browar

W każdej rodzinie nadchodzi smutny czas, kiedy trzeba pożegnać się z którymś z krewnych. W Polsce popularne jest urządzanie stypy, przyjęcia pożegnalnego, organizowanego bezpośrednio po pogrzebie. Wybór miejsca na taką okazję nie powinien być przypadkowy, należy bowiem godnie uczcić zmarłego. Najlepszą restauracją w Krakowie na tego typu okazje jest z pewnością CK Browar.

Wybór Sali

W restauracji CK Browar goście mają do dyspozycji dwie, eleganckie sale, przeznaczone na zamknięte przyjęcia. Sala Myśliwska ozdobiona jest wspaniałymi boazeriami z ciemnego drewna, w których wyrzeźbiono sceny przedstawiające polowania myśliwych. W górnych partiach ścian okalających salę umieszczono prawdziwe poroża zwierząt, które bardzo mocno podkreślają myśliwski klimat sali. Jeszcze bardziej wytwornie prezentuje się Sala Rycerska. Na tamtejszych ścianach znajdziemy naturalna cegłę oraz większe kawałki kamieni. Przy drewnianych stołach ustawiono natomiast piękne krzesła, z ręcznie rzeźbionym logiem restauracji.

Wybór dań

Osoby organizujące stypę mogą wybierać spośród najwytworniejszych dań w restauracji, która specjalizuje się w tradycyjnej kuchni regionu. Dla grup zorganizowanych przygotowano specjalne zestawy. Pieczony prosiak, serwowany z ziemniaczkami, kapustą kiszona i ogórkami to idealna opcja dla większej, 20 osobowej grupy. Na bardziej kameralną, 10 osobowa stypę odpowiednim wyborem będą: pieczony indyk z buraczkami i kaszą lub gotowana szynka z kością, w towarzystwie kapusty zasmażanej, podawana z musztardą i chrzanem.