Jakie cechy powinna posiadać restauracja idealna? Pierwszą myślą jest polskie jedzenie, drugą – doskonałe piwo. A gdyby tak jeszcze znajdowała się w malowniczej scenerii Krakowa, a aranżacją wnętrz i klimatyczna atmosferą oddawała dualizm tego królewskiego miasta? Kraków jest bowiem miastem kontrastów, gdzie nowoczesność i zabawa spotykają się z mocno osadzoną w historii regionu tradycją galicyjską. Miejscem, które posiada wszystkie wymienione cechy, jest CK Browar – dobra restauracja, doskonały pub i lokalny Minibrowar w jednym.

CK Browar – lokalne piwo i tanie obiady w Krakowie

Lokal oferujący doskonałą kuchnię i świetne alkohole zawsze jest pożądanym miejscem spotkań. Zarówno wieczór z przyjaciółmi, impreza okolicznościowa, przyjęcie firmowe czy biznesowy obiad w Krakowie mogą być z powodzeniem zrealizowane w CK Browar. Miejsce to kusi doskonałą lokalizacją o krok od Rynku Głównego, bogatą kartą dań oraz wspaniałym lokalnym piwem. No właśnie, tutejsze piwo. W Krakowie krążą o nim legendy. CK Browar to miejsce, gdzie na oczach klientów piwo warzone jest zgodnie z oryginalną austriacko – węgierską recepturą. Takie rozwiązanie zachwyci zarówno tradycyjnych wielbicieli tego trunku, którzy z przyjemnością mogą rozsmakować się w bogactwie aromatu takiego piwa. Ale to także ciekawa propozycja dla preferujących nowoczesny i zdrowy styl życia, aktywnych i młodych ludzi. Piwo z CK Browar wyróżnia się bowiem niezwykłymi właściwościami prozdrowotnymi, wynikającymi z wyjątkowego procesu warzenia. A dla lubiących eksperymenty i głośniejszą zabawę – Club Laboratorium oferuje drinki serwowane w probówkach i wypijane z konstelacjami gwiazd świecącymi nad głową.

Kuchnia w CK Browar – pierogi, golonka i oscypek

Karta dań w CK Browar to umiejętnie skomponowany przekrój przez kluczowe dania kuchni polskiej, z dyskretnie wplecioną nutą nowoczesności. Można tu zatem zakosztować doskonałych pierogów, pożywnych zup, oryginalnych przekąsek oraz zaskakujących bogactwem smaku dań głównych. Jedną z ciekawszych propozycji jest grillowany ser górski z bekonem z dodatkiem żurawiny i musem chrzanowym. Tak doskonała kompozycja smaku to hołd dla regionalnego, polskiego oscypka oraz wyśmienitych dodatków. Z racji bliskości Tatr obecność takiego dania wydaje się być całkowicie zrozumiała. W CK Browar można zjeść pyszny lunch, spędzić kameralny wieczór sącząc wyśmienite piwo czy cydr, a także spędzić szaloną noc w Clubie Laboratorium, upływającą pod znakiem energetycznej muzyki i tańca. Kraków kusi zatem tym wyjątkowym miejscem, które niezmiennie doceniane jest zarówno przez rodowitych jego mieszkańców, jak i turystów.