CK Browar – wyśmienite dania z dziczyzny

W dzisiejszych czasach konsumenci przykładają dużą wagę do tego, co ląduje na ich talerzu. Nic zatem dziwnego, że dużą popularnością cieszy się dziczyzna, która jest nie tylko chudsza od większości mięs, ale również bardzo aromatyczna. CK Browar to jedna z niewielu restauracji w Krakowie, w której można skosztować wyśmienitych dań z dzikiej zwierzyny.

Dary lasu na Twoim talerzu

Dziczyzna serwowana w CK Browar sporządzana jest według specjalnej, galicyjskiej receptury. Mięsa dostępne w naszej restauracji w Krakowie są uprzednio marynowane przez wiele godzin, dzięki czemu są niezwykle delikatne i kruche. Na specjalna okazję warto zamówić Półmisek Myśliwego. W cenie 65 złotych otrzymujemy mieszankę dziczyzny, składającą się z mięsa sarny, dzika oraz kaczki, to wszystko podawane w towarzystwie placków ziemniaczanych i blanszowanych warzyw. Z pojedynczych dań można spróbować także pieczonej piersi kaczki z jabłkami i żurawina, lub pieczeni z dzika po myśliwsku.

CK Browar proponuje swoim gościom także szeroką ofertę win, idealnie pasujących do dziczyzny. Nasza restauracja w Krakowie serwuje trunki pochodzące z różnych regionów, można zamówić całą butelkę wina lub lampkę. Intensywne w smaku czerwone wino Agneau Rouge, pochodzące z Bordeaux, idealnie komponuje się z czerwonymi mięsami oraz dziczyzną. Podobnie jak Chunky Red Zinfandel, włoskie, również czerwone wino o aromacie ciemnych jagód z lekko dębowym posmakiem. Nieco tańszą opcją jest Nero d’Avola, także włoski trunek, o intensywnie rubinowej barwie.