Kiedy zbliżają się wakacje, lokale gastronomiczne w całej Polsce, w miarę możliwości, otwierają własne ogródki na świeżym powietrzu. Również CK Browar oferuje swoim gościom taką opcję w ciepłym sezonie, w samym sercu Krakowa. Jest to idealna opcja na spędzenie czasu ze znajomymi, racząc się smakowitymi potrawami i wyśmienitym, zimnym piwem.

Nie tylko restauracja

CK Browar kojarzy się przede wszystkim z wyśmienitymi potrawami kuchni polskiej oraz austro-węgierskiej, jednak jest to również bardzo dobry pub. Kraków w okolicach lokalu jest niezwykle urokliwy, dlatego biesiada w restauracyjnym ogródku będzie tym bardziej przyjemna. Do dyspozycji klientów są przede wszystkim rzemieślnicze piwa wytwarzane na miejscu, według receptury austro-węgierskiej. W zależności od upodobania można skosztować piwa jasnego, ciemnego z delikatną, słodkawą nutą, piwa pszenicznego czy aromatyzowanego imbirem. Nie każdy jednak jest miłośnikiem piwa, dlatego restauracja posiada także urozmaiconą kartę win. Szef kuchni oferuje gościom również smakowite przekąski, idealnie komponujące się z serwowanymi w CK Browar trunkami. Zwolennicy tradycyjnej strawy mogą skosztować znakomitego smalcu, podawanego z ogórkiem oraz pajdą chleba lub smakowitej białej kiełbasy z musztardą. Z lżejszych potraw polecamy belgijskie frytki z dipami oraz koszyk piwny ze smażoną mozzarellą i serkiem z papryką. Posiadamy również bogatą ofertę zapiekanych chlebków w wersji z mięsem drobiowym i wołowym, rybą, a także w opcji wegetariańskiej.